Zojuist ontvingen wij het droeve bericht dat Fats Domino op 89-jarige leeftijd is overleden. Hij overleed vanochtend in het bijzijn van zijn familie en vrienden. Geboren als Antoine Dominique Domino had de rhythm & blueszanger/pianist in de jaren ’50 en ’60 een aantal grote hits waaronder ‘Blueberry Hill’, ‘I’m walking’, ‘Red sails in the sunset’, ‘Jambalaya’ (On the bayou) en ‘Red sails in the sunset’. Waaraan de zanger is overleden is nog niet bekend.

Domino werd in 1986 geïntroduceerd in de Rock & Roll Hall of Fame en won een Grammy Lifetime Achievement Award. De zanger/pianist verkocht wereldwijd ruim 65 miljoen albums. De laatste keer dat hij live te zien was, was tijdens een optreden in Tipitina’s, een zeer bekende jazz- en bluesclub in de bakermat van de Dixie- en Jazz muziek, New Orleans.

Deel:

Comments are closed.