De Ierse legende Eamonn Campbell (The Dubliners/Dublin Legends) is dinsdagavond na een kort ziekbed overleden. Campbell werd in 1987 lid van The Dubliners, waarmee hij grote successen behaalde en veel fans kreeg. De gitarist (meest links op de foto) werd niet geboren in Dublin zelf, maar in het Ierse Drogheda. Hij begon na de dood van Barney McKenna in 2012 samen met Sean Cannon, Gerry O’Connor en Paul Watchorn The Dublin Legends, die begin deze maand nog in Nederland en België optraden.

Een verklaring van de Dublin Legends bevestigt het overlijden: “We are very sad and devastated to announce that our friend and colleague Eamonn Campbell has died after a short illness. Eamonn was a true Legend and brilliant guitar player. He passed away peacefully surrounded by his wife and family. He will be greatly missed by all his friends and fans around the world. We are heartbroken and we thank you all for your thoughts and prayers at this time.  Seán, Gerry & Paul ‘The Dublin Legends’.”

De gitarist werd op zijn sterfbed omringd door zijn vrouw en familie. Eamonn Campbell is 70 jaar geworden.

Deel: