Pink Floyd brengt ‘A Collection Of Great Dance Songs’ en ‘Delicate Sound Of Thunder’ uit op vinyl. Dit is het eerste greatest hits en live album van de band waarvan een remaster wordt uitgebracht en daarnaast de eerste keer in 20 jaar dat ze beschikbaar zijn op vinyl! Op 17 november is de officiële release.

In de afgelopen twee jaar heeft Pink Floyd de gehele studio collectie al als stereo remaster uitgebracht op 180g vinyl. Dit zijn remasters van de originele studio tapes met een zorgvuldige reproductie van het originele album artwork. Op dezelfde manier worden deze twee heruitgaven uitgebracht.

‘A Collection Of Great Dance Songs’ kwam origineel uit in 1981 en het album was dubbel platinum in 2001. Het compilatie album bevat alternatieve mixes en versies van de band’s classics met o.a. ‘Shine On You Crazy Diamond’, ‘Another Brick In The Wall (part 2)’ en ‘Money’.

‘Delicate Sound Of Thunder’ is een tijdens vijf nachten live opgenomen album (augustus 1988 in The Nassau Coliseum, Long Island, New York) Het album werd beroemd als het eerste rock album gespeeld in de buitenlucht.

Deel: