Forever Amy is in 2017 weer 2 maanden op tournee en kan gezien worden als een eerbetoon aan Amy Winehouse. Inmiddels is het de tweede tour sinds de band in 2016 met het oeuvre van Amy op tournee ging. De originele band van Amy Winehouse maakt onderdeel uit van de tour waarbij de rol van Amy wordt vertolkt door Alba Plano. Deze uit Sicilië afkomstige dame wist qua stijl en zang een uitstekende indruk achter te laten. De goed gevulde zaal in Hedon te Zwolle mag dan ook tevreden zijn over deze prachtige dame die de zwaarste taak op haar heeft genomen.

De bassist Dale Davis stond aan de basis van deze tribute band en zijn kennismaking met Alba zorgde voor dit initiatief. Dale speelde ruim 9 jaar met Amy samen vanaf de start van haar carrière. Het eerbetoon aan Amy werd ondersteund doordat men een aantal keren de show onderbrak waarbij de huidige bandleden in een videoboodschap hun ervaringen met Amy deelden. Eigenlijk is de wijze waarop de band dat deed een gemiste kans door het vanaf een tv-scherm te laten afspelen in plaats van live zelf een en ander over Amy te vertellen.

Alba wist de eerste 3 kwartier ingetogen en zuiver de nummers van Amy Winehouse te vertolken. Pas bij het tiende nummer komt de set tot leven wanneer ‘Cupid’ wordt ingezet. Dit nummer laat ook goed horen dat de band zeer ervaren is, want losjes introduceerde Alba de bandleden waarbij het nummer ‘Cupid’ prachtig instrumentaal werd gejamd en er een heerlijke reggae feel tot stand kwam zodat er wat swing in de voorstelling kwam. Daarvoor was het technisch goed, maar zat er weinig gevoel en passie in de set. De band bleef keurig spelen maar speelde exact binnen de lijntjes zonder dat er echt interactie met het publiek tot stand kwam.

Pas na een uur kwam de set echt goed op gang toen de band aan de hits begon waarbij achtereenvolgens ‘Losing game’, ‘Back to black’, ‘I’m no good’ en ‘Rehab’ passeerden. De set werd afgesloten met ‘Monkey man’ waardoor de zaal pas echt los kwam. Eindelijk een beetje tempo en opwinding. Dit gevoel wist de band in de toegift vast te houden met de cover ‘Love me tomorrow’ van Carole King en de hit en afsluiter van de show, ‘Valerie’

De kracht van de band samen met Alba is vergelijkbaar met de band met Amy, echter de passie en beleving vanaf het podium waren als ware het een eerbetoon waarbij alles strak geregisseerd was en waarbij men geen enkel foutje wilde maken en alles gedegen en ingetogen bracht.

Foto’s (c) Rene Obdeijn / Maxazine

Deel: