Een complete elektronische live band, dat is precies wat de Duitse vioolkunstenaar Tonio Geugelin in zijn eentje neer zet. Uitgerust met een viool en wat elektronica zet Tonio Gugelin iets neer wat doorgaans voor een solo artiest ongehoord is.

Tonio ontving als klassieke violist zijn diploma Bachelor of Music van het Music Conservatory of Mannheim. In 2013 won hij de tweede prijs bij de Crossover Composition Award met zijn stuk voor twee violen, ‘Orient Express’. Tonio verhuisde vervolgens naar Arnhem waar hij nu afstudeert met zijn tweede bacheloropleiding aan het jazz & pop conservatorium ArtEZ. Een succesvolle samenwerking met de opkomende band Moglebaum leidde in 2015 tot de release van de ‘Ozean’ EP op het Franse label Cosmonostro. Hij bleef regelmatig met Moglebaum spelen en in tal van interdisciplinaire theater- en dansoptredens.

Toen hij twee maanden lang als beatboxer op de Expo 2015 in Milaan werkte, heeft hij een zelf samengestelde multidisciplinaire dance show uitgevoerd, samen met danser Paula Niehoff, onder de naam MIX. Met zanger Xenja werkt hij in het duo Xenja & Tonio. Vandaag. op 12 oktober 2017 zal Tonio zijn EP ‘Constant Magic’releasen in Luxor Live in Arnhem. Deze EP bevat vier liedjes die Tonio’s vaardigheden op een mooie en haalbare manier combineren.

Vandaag mag Maxazine Tonio’s nieuwste single ‘My Muse’ in primeur aan jullie laten horen. Tonio laat hierop duidelijk horen duidelijk te passen in het rijtje muzikale genieën als O Mer, Nao, Jacob Collier en Kyteman. Voor wie geen genoeg kan krijgen van ‘My Muse’, vanavond staat Tonio Geugelin in Luxor Live.

Deel: