Maroon 5 heeft aangekondigd dat hun nieuwe album ‘Red Pill B lues’ op vrijdag 3 november uitkomt. Eerder deze week onthulde de band al het cover artwork van ‘Red Pill Blues’ op Snapchat. Het zesde studioalbum Maroon 5 is geproduceerd door J. Kash, met wie de band uit Los Angeles eerder al samenwerkte. Op het nieuwe album zijn gastbijdragen te horen van SZA, Julia Michaels, A$AP rocky en LunchMoney Lewis.

Onlangs presenteerde Maroon 5 de video bij hun nieuwe single ‘What Lovers Do’, feat. SZA, die op Youtube inmiddels al meer dan 42 miljoen keer is bekeken. Op Spotify is het nummer al meer dan 80 miljoen maal gestreamed. Eerder dit jaar bracht Maroon 5 nog de single ‘Cold’ feat. Future uit, die op Spotify ruim 236 miljoen streams opleverde en waarvan de video meer dan 100 miljoen keer op Youtube en Vevo is bekeken. De daaropvolgende single ‘Don’t Wanna Know’ feat. Kendrick Lamar, belandde in 15 landen in de Top 10; de bijbehorende video werd 320 miljoen maal op Youtube/Vevo bekeken. Maroon 5 sloot onlangs een wereldtour af, die de band in meer dan dertig landen bracht, waar het 120 concerten gaf voor meer dan 2,5 miljoen fans.

Maroon 5 is met drie Grammy nominaties op zak, welgeteld twaalf Top 10 hits en de verkoop van twintig miljoen albums en bijna vijftig miljoen singles wereldwijd, ’the most successful group in the history of the Billboard Hot 100′. In meer dan 35 landen werd hun werk met goud en platina bekroond. De single ‘Move Like Jagger’, afkomstig van hun derde studioalbum ‘Hands All Over’, is een van de bestverkopende liedjes ooit. Hun voorlaatste en met platina bekroonde album ‘V’ kwam binnen op de nummer 1 positie in de Billboard Top 200 en leverde nog eens drie nummer 1 singles af.

INTERNATIONALE STANDAARD TRACK LISTING
Best 4 U
What Lovers Do ft. SZA
Wait
Lips On You
Bet My Heart
Help Me Out with Julia Michaels
Who I Am ft. LunchMoney Lewis
Whiskey ft. A$AP Rocky
Girls Like You
Closure
Denim Jacket
Visions
Plastic Rose
Don’t Wanna Know ft. Kendrick Lamar
Cold ft. Future

De Internationale deluxe variant bevat nog eens zes live tracks.

Deel: