Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Gavin James in AFAS Live

Concerttip vrijdag 6 oktober: Gavin James in AFAS Live

De carrière van Gavin James raakt vanaf het begin al in een stroomversnelling bij het winnen van de Ierse Choice Music Prize; Song Of The Year met zijn debuutsingle ‘Say Hello’ (2012). Na het uitbrengen van twee EP’s brengt hij al een live album uit ‘Live At Whelans’, opgenomen in de pub in zijn woonplaats Dublin. En met zijn impulsieve cover van ‘The Book Of Love’ (2014) weet hij ook de rest van de wereld voor zich te veroveren. Hij gaat op tournee met onder meer Ed Sheeran en Sam Smith en staat daarna al snel zelf voor uitverkochte zalen.

Ook in Nederland is de sympathieke verhalenverteller met zijn soulvolle stem en sterke liedjes razendpopulair. Na optredens op onder meer Eurosonic, Songird Festival en Pinkpop verkocht hij ook de Paradiso in een vloek en een zucht uit. Begin 2016 bracht Gavin James zijn eerste echte studioalbum ‘Bitter Pill’ uit. En met de Mark McCabe remix van het nummer ‘Nervous’ (The Ooh Song), scoort hij afgelopen zomer een gigantische Top10 hit in ons land.

Support act: Craig Gallagher
De jonge Craig Gallagher heeft de afgelopen tijd behoorlijk veel vlieguren gemaakt in de pubs van zijn thuisland Ierland. Hij werd opgepikt door Gavin James zo tourt hij dus nu mee als support act! Zijn aangrijpende teksten leggen de diepste oergevoelens laag voor laag bloot, maar alleen al zijn kraakheldere stem snijdt diep.

Support act: Brian McGovern
De singer-songwriter, voorheen bekend als frontman van The Fallen Drakes, staat ook in het voorprogramma van Gavin James. Het is voor hem niet de eerste keer, al eerder nam Gavin hem mee op tour om het publiek op te warmen voor zijn show.

Aftershow: HANDED
HANDED, de band rondom de winnaar van de derde editie van De Beste Singer Songwriter van Nederland, staat in de aftershow van Gavin James op 6 oktober! Single ‘Repeat To Fade’ is een prachtig voorbeeld van de muziek van deze band: recht uit het hart met een indrukwekkende combinatie tussen melodie, dynamiek en een herkenbaar stemgeluid.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: