Met het fantastische concert van Sierra Noble & Band nog vers in het geheugen kijken we alweer uit naar de volgende editie van “Roots in ’t Groen” welke op woensdag 4 oktober op het programma staat. Abigail Lapell en Shawn William Clarke zijn twee onafhankelijke Canadese muzikanten welke gezamenlijk door Europa touren. Tijdens hun optreden ondersteunen ze elkaar tijdens hun sets.

Abigail Lapell
Muzikaal valt bij de uit Toronto (Canada) afkomstige Abigail Lapell nogal eens de term ‘folk-noir’, doelend op de mix van invloeden uit de folk-roots, indie-pop en punk-rock. Haar songs bevatten beeldende, donkere maar ook speelse teksten en de zang is rijk aan bitterzoete emotionele kleurentinten welke vergelijkingen overeenkomsten oproepen met oa. Sandy Denny, Frazey Ford en Nathalie Merchant.

Shawn William Clarke
Shawn William Clarke is een indie folk songwriter eveneens afkomstig uit Toronto (Canada). Zijn songs vormen de uiterst persoonlijke bespiegeling van ervaringen uit het verleden en de existentiële levensvragen en dilemma’s voor de toekomst. Shawn werd als muzikant geïnspireerd oa. Gordon Lightfoot, Leonard Cohen en Neil Young.

Roots in ’t Groen concerten vinden plaats in een luisterambiance op de eerste woensdag van de maand in Het Koepelhuys van Heerenhuys 23 in Geldrop.

Deel:

Comments are closed.