Eind maart 2018 komen Editors voor een concert naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande donderdag, 21 september, om 10 uur. In 2005 braken Editors door met de release van het album ‘The Back Room’. Hoewel de singles ‘Bullets’, ‘Munich’ en ‘Blood’ al voor de release van het album werden uitgebracht, kwamen ze pas na de albumrelease echt onder de aandacht. De singles werden dan ook opnieuw uitgebracht, en met succes.

Ook de albums na ‘The Back Room’ staan vol met stemmige indierock, getekend door de herkenbare zang van Tom Smith. Met singles als ‘Smokers Outside The Hospital Doors’, ‘An End Has A Start’, ‘The Racing Rats’ en ‘Papillon’ heeft de band uit Birmingham een indrukwekkend repertoire opgebouwd.

In 2015 brachten Editors hun meest recente album uit, ‘In Dream’. In dat jaar speelden ze maar liefst drie avonden achter elkaar in een uitverkochte Heineken Music Hall. Afgelopen zomer sloten Editors de zaterdag nog af in de Alpha op Lowlands festival, en bewezen daar maar weer eens dat hun muziek zich uitermate goed leent voor grootse festivalweides en grote zalen. Naar verluidt is de band bezig met een nieuw album, dus verwacht naast de grootste hits ook nieuw werk.

Editors
Dinsdag 27 maart 2018 | Ziggo Dome – Amsterdam

Deel: