Na een zeer succesvolle theatertournee, en concerten die Pink Project gaf in onder andere het Paard van Troje in Den Haag en de Boerderij te Zoetermeer, gaf de band afgelopen zaterdag 16 september een optreden in een zo goed als uitverkocht Ahoy te Rotterdam. Het was niet de eerste keer dat ‘The world’s most passionate tributeband’ acte de présence gaf in de Rotterdamse muziektempel, eerder stond Pink Project al in 2011 en 2012 op het podium van Ahoy.

Pink Project presents Pink Floyd in Concert in Ahoy startte met ‘In The Flesh’, komende van het uit 1979 daterende epische album ‘The Wall’. Het publiek genoot zichtbaar van deze opener. Vervolgens knalde ‘Dogs of War’ door de muziektempel, voorzien van het fantastische saxofoonwerk van Konstantin Liiev, die terecht een applaus kreeg. Op naar een van de pareltjes uit het Pink Floyd oeuvre, ‘Shine On You Crazy Diamond’. Wat Pink Project hier liet horen was echt van absolute klasse, mede dankzij het virtuoze gitaarspel van Ruud Verwijk. Natuurlijk is ‘Shine On You Crazy Diamond’ al van adembenemende schoonheid, deze versie deed hier zeker niet voor onder.

Na een ovationeel applaus en ‘Sorrow’ – van het album ‘A Momentary Lapse of Reason’ – mochten Jacqueline van der Heiden en Angeline van Rossum hun vocale kunsten laten horen met ‘The Great Gig in the Sky’. En over kunst mag hier zeker gesproken worden, zeer imposant. ‘Money’, wie kent deze track niet zou je zeggen, bracht Ahoy aan het dansen. En dan weer een kippenvelmoment met het schitterende ‘Us and Them’, ook hier liet Pink Project hun klasse horen. Na ‘Brain Damage’ was het dan even tijd voor een pauze, die was wel nodig ook om even bij te komen van deze oase van muziek.

Na de pauze kregen we ‘Pigs’ voorgeschoteld, met op het ronde scherm beelden van Trump, Poetin en Wilders. ‘Pigs’ is een track uit 1977 maar oh zo toepasselijk op het huidige tijdperk. Op naar het volgende hoogtepunt met ‘Echoes’, voor velen het beste nummer dat Pink Floyd heeft uitgebracht. Bassist Jason Waasdorp en drummer Arjan van Iperen mogen vervolgens schitteren in een sublieme versie van ‘One of These Days’. ‘Wish You Were Here’ en ‘Each Small Candle’, deze twee tracks zorgden ervoor dat het publiek ademloos luisterde en mocht genieten van een schitterende lichtshow met geweldige lasereffecten. Peter Chattelin vertelde dat aan al het mooie een eind komt, dus ook aan deze avond. Vervolgens klonk het epische ‘Comfortably Numb’ door Ahoy, subliem vertolkt door Peter en Charles Dehue.

Natuurlijk volgde er ook een toegift, dit met ‘Happiest Days’ en ‘Another Brick in The Wall’. Het concert werd afgesloten met ‘Run Like Hell’. Maxazine mocht door middel van een prijsvraag een aantal tickets weggeven, een van de prijswinnaars liet na het concert weten dat het echt een grandioos optreden was door een fantastisch goede band die je liet vergeten dat Pink Floyd zelf niet op het podium stond. Denk zomaar dat iedereen het hier mee eens is.

Foto’s (c) Hans Zandberg

Deel: