Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tom Browne in Boerderij

Concerttip woensdag 13 september: Tom Browne in Boerderij

Tom Browne aka ‘Mr. Jamaica Funk’ is al sinds de jaren 70 één van de grote jongens op de trompet. Hij kan met jazz, funk, disco en R&B uit de voeten en dat hoor je terug in zijn albums. Hij brak door in de New Yorkse jazzscene onder de vleugels van saxofonist Sonny Fortune en Lonnie Smith en werd wereldwijd bekend met zijn grote hit ‘Funkin’ for Jamaica (N.Y.)’ uit 1981.Daarna werd het een tijdje stil rondom Browne: hij verwezenlijkte zijn droom om piloot te worden.

Gelukkig voor de muziekliefhebber maakte hij een comeback halverwege de jaren 90, met het door critici geroemde album “Another Shade of Browne”, waarop hij samenspeelt met niemand minder dan bassist Ron Carter. Tom Browne wordt vanavond bijgestaan door zangeres Joyce San Mateo, bassist Jay-Tee Teterissa-Malawau, toetsenist Jonn Reyna, gitarist Julian Souisa en drummer Davy Andy Henket. Tijdens de aftershow van DJ Ron Funkytown kun je heerlijk dansen op soul with a capital S!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel:

Comments are closed.