Het Stöppelhaene feest begon afgelopen woensdag, traditie getrouw, met een cabaret avond. Gevolgd door vier dagen lang muziek op verschillende plekken in het centrum van Raalte. Kensington, Di-rect, Bökkers, Miss Montreal en vele andere acts kwamen deze editie voorbij. En daarbij kwam nog dat de weergoden het Sallandse festival goed gestemd waren: geen druppel regen en veel zon.

Zondag, iets voor één uur, was het extreem rustig op het terrein. Vele mensen moesten blijkbaar nog bijkomen van het optreden van de Bökkers en The Dirty Daddies, de avond daarvoor. En het was natuurlijk zondag, dus lekker rustig aan doen. Er stonden ongeveer 20 mensen te wachten op het optreden van Poor John, die rustig bezig waren met hun soundcheck. Precies om één uur zet Poor John het eerste nummer in en na het tweede nummers zijn er opeens ongeveer 60 mensen op het terrein aanwezig. Raalte ontwaakt langzaam en tijdens het optreden wordt het steeds drukker en drukker op het Stöppelveld.

Om drie uur was het dan tijd voor Miss Montreal. Het Stöppelveld stond intussen weer helemaal vol en het zonnetje scheen. De sfeer was dan ook ontspannen. Lekker samen een biertje drinken, praten en muziek luisteren. Sanne Hans en band kwamen met een grote glimlach het podium op en zetten meteen het eerste nummer in. Sanne Hans zag meteen een bord, die door een paar meisjes ophoog werd gehouden. Helaas voor Sanne kon ze niet lezen wat er op stond. Na het eerste nummer ging ze dan ook voor de meisjes staan om het te kunnen lezen. “Ja, ik kan het niet lezen. Ik heb normaal een bril en zie bijna niks.” Maar na wat moeite lukt het haar om het bord te lezen. “Mogen we met je op de foto en een handtekening?” stond op het bord te lezen. “Natuurlijk, kom het podium maar op.” Terwijl de meisjes door de beveiliging het podium werden opgeholpen speelde de band intussen nog een nummer. Aan het einde van het nummer waren alle meisjes het podium opgeholpen en gaat Sanne Hans met hun allemaal op de foto. Dit eigenlijk een beetje te lang maar het publiek waardeerde deze spontane actie ook wel. Toen alle meisjes waren geweest ging de band weer verder. Ruim een uur lang liet Miss Montreal het publiek, op deze zondag middag, meedansen en zingen. De sfeer is dan ook geweldig.

Een kwartier na het optreden van Miss Montreal begon het optreden van The Euros. Tenminste: de eerste set van The Euros. Ze speelden uiteindelijk twee sets: één van drie kwartier en één van vijf kwartier. Tussen de beide sets kwam Tino Martin voor een korte set. Ook al was het zondag middag, The Euros gaven meteen vol gas bij hun optreden. De ene grote hit na de andere werd op eigen wijze door deze drie mannen gebracht. En voor je er erg in had was de eerste set al weer afgelopen. “We hebben nu even pauze en na de pauze komen we terug. Anders is het ook geen pauze”. Als de heren een half uur later het podium weer op renden kwam het publiek pas echt helemaal los. Het publiek had erg genoten van de eerste set en hadden duidelijk zin in de tweede set. Ook de band had het duidelijk na hun zin en nam nog een foto van zichzelf met het publiek. Om zeven uur is het dan echt afgelopen. Moe maar terugkijkend op een geweldig festival ging iedereen rustig weer richting huis.

Foto’s (c) Filip Heidinga / Maxazine

Deel:

Comments are closed.