Dit weekend wordt er op de Keileweg in Rotterdam (vlak bij metrohalte Marconiplein) het festival ‘Once Upon A Time in the West’ gehouden. Dit gezellige, kleinschalige festival wordt georganiseerd door muzikanten en in voorgaande jaren hebben My Baby en DeWolff hier opgetreden. Ondanks dat het op een klein terrein wordt gehouden staan er twee podia, waardoor je nooit lang op de volgende band/artiest hoeft te wachten.

Naast muziek is er ook poëzie. Aan het begin van de zaterdagavond bracht Spreekuur mooie Nederlandstalige gedichten, begeleid door gitaarmuziek. Wat later in het optreden begonnen de gedichten meer op dansnummers te lijken en de dichter en gitarist meer op een band.

Daarna was het de beurt aan de Amerikaanse singer-songwriter Noah Guthrie. Hij is bekend geworden door zijn YouTube-cover van LMFAO’s ‘Sexy and I know It’, wat hem een optreden in de Tonight Show en een rol in de serie Glee opleverde. Met zijn mooie soulstem zong hij zowel covers als zelfgeschreven nummers, met voor zijn neus mensen die geboeid luisterden en mensen die gezellig zaten te babbelen en van de zon genoten.

Noah-Guthrie-RotterdamDe band the Cosmic Carnival, een van de initiatiefnemers van het het festival, haalt hun inspiratie uit de jaren ’60 en ’70. Ze begonnen met een aantal rustige nummers en kwamen daarna met swingende nummers waarbij de mondharmonica een geweldige toevoeging was.

Cosmic-Carnival-Once-UponOok afsluiter Nachtschade laat zich inspireren door muziek uit de jaren ’70. Bij deze energieke en gedreven band componeren alle bandleden en schrijven en zingen ze ook hun eigen teksten. Ook begeven de bandleden zich graag in het publiek en weten ze er een echt feest van te maken. Zeker een aanrader om een keer live te gaan meemaken!

Nachtschade

Vandaag, zondag 27 augustus, zullen nog o.a. Charl Delemarre, the Dawn Brothers en Convoi Exceptional optreden op Once Upon A Time.

foto’s: Irene Witpaard

Deel: