De beste bands van Utrecht en omgeving kunnen zich weer opgeven voor de nieuwe editie van ‘Het Geheim van Starsound’, waarvan de eerste voorronde op 29 september plaats gaat vinden. Dit jaar zoekt de bandwedstrijd, georganiseerd door Starsound Studio, de extremen op. Ondanks dat de bands zich alleen ouderwets kunnen inschrijven via een inschrijfformulier bij de bar, zullen zij op social media wel de battle met elkaar aan gaan.

Het Geheim van Starsound creëert een podium voor talentvolle bands. De muzikanten kunnen prijzen winnen waar ze ook daadwerkelijk iets aan hebben en ze geholpen worden een stapje verder te komen. Door persoonlijke inschrijving worden de bands naast de social media battle en de wedstrijd zelf ook nog op andere manieren gestimuleerd succesvol te worden.

Digitalisering heeft het persoonlijk contact doen verwateren. Bij Starsound willen ze de bands graag zien en merken dat ze echt mee willen doen. Bands sturen lukraak algemene mails naar (band)wedstrijden en/of podia, en slaan hiermee onbedoeld de plank mis bij de organiserende partij. Doordat bands zich bij Starsound aan de bar moeten inschrijven, probeert de Studio ze te stimuleren om het persoonlijk te houden en selectiever te zijn. Dit maakt de slagingskans om ergens te spelen groter dan dat vele bands denken.

Ondanks dat Starsound Studio het persoonlijk contact wil benadrukken, is het in deze tijden wel belangrijk dat je naast het produceren van goede muziek ook weet hoe je de social mediakanalen moet gebruiken. De bands die niet door de voorronde heen komen kunnen alsnog een plekje bemachtigen in de finale door middel van een onlinewedstrijd. De bands krijgen de kans met een overtuigend filmpje zoveel mogelijk likes te genereren. Het filmpje met de meeste likes op onze facebookpagina gaat door naar de finale.

Inschrijven voor ‘Het Geheim van Starsound’ kan nog tot 10 september bij de bar van Starsound Studio, Ceylonlaan 7, te Utrecht. De eerste voorronde is 29 september en de finale is op 17 februari 2018. Meer informatie is hier te vinden.

Deel: