Internationaal pop-icoon P!NK is terug! Sinds gisteren is haar nieuwe single ‘What About Us’ verkrijgbaar bij alle digitale aanbieders via RCA Records. Het nummer is geschreven door P!NK, Johnny McDaid van Snow Patrol en Steve Mac, en geproduceerd door Mac. ‘What About Us’ is de eerste officiële single van P!NK’s langverwachte zevende studioalbum, ‘Beautiful Trauma’ dat uitkomt op 13 oktober.

Bij het schrijven van de 13 tracks die het album rijk is werkte de zangeres samen met liedjesschrijvers en producers als Max Martin, Shellback, Jack Antonoff, Julia Michaels, Greg Kurstin, busbee en anderen, waaronder eerdergenoemde Steve Mac en Johnny McDaid. P!NK heeft deze zomer opgetreden op een keur aan festivals over de hele wereld. Nog in het verschiet zijn twee optredens op Waldbühne in Berlijn, twee op het V-Festival in Engeland, en twee in de VS (Tinley Park, IL; Kaaboo Music Festival, San Diego, CA).

 

Tracklist ‘Beautiful Trauma’:
01 ‘Beautiful Trauma’
02 ‘Revenge ‘
03 ‘Whatever You Want’
04 ‘What About Us’
05 ‘But We Lost It’
06 ‘Barbies’
07 ‘Where We Go’
08 ‘For Now’
09 ‘Secrets’
10 ‘Better Life’
11 ‘I Am Here’
12 ‘Wild Hearts Can’t Be Broken’
13 ‘You Get My Love’

Sinds haar debuut in 2000 heeft P!NK zes studio albums uitgebracht, alsmede een Greatest Hits-album. Ze heeft wereldwijd meer dan 42 miljoen albums verkocht, meer dan 75 miljoen singles en meer dan 2,4 miljoen dvd’s. Maar liefst 15 singles schopten het tot de top 10 van de Billboard Hot 100; vier ervan bereikten de eerste plaats. Daarnaast nam P!NK drie Grammy Awards in ontvangst, een Daytime Emmy Award, drie Billboard Music Awards, zes MTV Video Music Awards, twee MTV Europe Awards en twee People’s Choice Awards.

In 2013 is ze uitgeroepen tot Billboard’s Woman of the Year. Ze treedt op in steevast uitverkochte arena’s over de hele wereld. P!NK debuteerde als actrice in de Lionsgate-film ‘Thanks for Sharing’ en maakte een album met singer/songwriter Dallas Green, getiteld ‘You + Me’. In 2016 stond P!NK met ‘Just Like Fire’ op de soundtrack van de film ‘Alice Through The Looking Glass’ van Walt Disney Studios. Het nummer stond zes weken bovenaan Billboard’s Adult Contemporary Chart en de video is inmiddels bijna 170 miljoen keer bekeken.

P!NK is te gast op Kenny Chesney’s single ‘Setting The World on Fire’, waarmee ze voor het eerst de hoogste plaats van de Country Airplay Chart en Hot Country Songs Chart bereikte. Het nummer kreeg begin 2017 een nominatie voor een Grammy Award voor beste track van een countryduo/groep. Het was P!NK’s achttiende Grammy-nominatie.

Deel:

Comments are closed.