Op vrijdag 25 augustus 2017 wordt de eerste soloplaat van de van Kayak bekende zanger Edward Reekers eindelijk op CD uitgebracht. Het album wordt na het Motel Westcoast optreden in het Openluchttheater Cabrio in Soest, door Syb van der Ploeg aan Edward uitgereikt. De plaat is geproduceerd door Stephen W Tayler, die onder andere bekend is van zijn werk met Kate Bush en Peter Gabriel. Ab Tamboer en Gerard Koerts van Earth and Fire hebben de strijkarrangementen verzorgd.

De stijl van de plaat ligt in het verlengde van Kayak en kan omschreven worden als symfonische poprock. Edward wordt begeleid door gitarist Johan Slager en zanger/drummer Max Werner (beide ex Kayak). Producer Stephen W Tayler heeft de tracks, die van de originele mastertapes komen, een opfrisbeurt gegeven en geremastered. Tevens is de schijf uitgebreid met vijf bonus tracks, die van drie singles komen, die Edward in 1982 en 1983 bij Polydor uitbracht. Het geheel wordt in een nette digipak geleverd.

In het boekje staan door Edward zelf geschreven liner-notes en diverse foto’s en knipsels die Edward en Stephen hebben aangeleverd. Kortom, een mooie aanvulling voor elke CD verzameling van de prog, pop, symfo en Kayak-fan.

Tracklist – ‘The Last Forest’/;
1. ‘I’d Like To Place A Call’
2. ‘Norwegian Girl’
3. ‘The Last Forest’
4. ‘Full Circle’
5. ‘Black And White’
6. ‘Repeat ‘Till Fade’
7. ‘Reasons’
8. ‘Side Tracks’
9. ‘Valley Of The Shadow Of Day’
10. ‘Lady Of Prudence’
11. ‘The Words To Say I Love You’ *
12. ‘Tell Me When’ *
13. ‘My Song’ *
14. ‘Eyes Meet Eyes’ *
15. ‘Flaming Star’ *
(*) bonus tracks

Deel:

Comments are closed.