Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Ásgeir in Openluchttheater Caprera

Concerttip donderdag 10 augustus: Ásgeir in Openluchttheater Caprera

Ásgeir Trausti Einarsson, kortweg Ásgeir, is terug. Niet alleen met een langverwacht tweede album ‘Afterglow’, dat op 5 mei uit wereldwijd wordt uitgebracht, maar ook live. Omdat zijn concert in Paradiso Amsterdam snel uitverkocht voegt hij nu een exclusieve zomershow toe aan zijn tour: op 10 augustus presenteert Patronaat de IJslandse muzikant op het podium van openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

Hoe volg je de perfecte debuutplaat op? Het is een vraag die veel bands wordt gesteld en het gevreesde ‘tweede-album-syndroom’ heeft menig act de das om gedaan. Fans van Ásgeir hoeven daar niet voor te vrezen: toen de timide jongeman in 2013 internationaal doorbrak met de Engelstalige re-release ‘In The Silence’, die alleen in Nederland al meer dan 10.000 exemplaren verkocht, hoorden muziekliefhebbers een muzikant die barst van de ideeën en nog veel noten op zijn zang heeft. De eerste singles van ‘Afterglow’ zijn daar alvast een goed voorbeeld. Met ‘Unbound’ en ‘Stardust’ weet de fan inmiddels dat het in Bloemendaal een mooie zomeravond beloofd te worden.

De inmiddels 24-jarige IJslander stapte voor zijn tweede album uit de comfortzone van zijn eigen slaapkamer en reisde de hele wereld rond. “Voor ik op tour ging, heb ik alleen in Zweden en Denemarken opgetreden. Nu weet ik soms niet eens meer waar ik wel of niet ben geweest”, zegt Ásgeir met een knipoog. Het is die wereldwijde ervaring die goed te horen is op Afterglow. Gebleven zijn de tegenstelling tussen de ijzige elektronica en Ásgeirs warme stem. Nieuw zijn de invloeden van soul, R&B en zelfs gospel van over de hele wereld. De introverte Ásgeir: “Ik heb mijzelf echt beter leren kennen met dit album en merk dat ik gegroeid ben. Het zou wel leuk zijn als andere mensen dit album ook kunnen waarderen”, zegt hij grappend.

Maar daar hoeft de IJslander zich geen zorgen over te maken: single ‘Unbound’ en de nieuwe single ‘Stardust’ heeft de muziekliefhebber hongerig gemaakt naar meer. Na eerdere Nederlandse optredens (o.a. 18 mei in Paradiso Amsterdam, Best Kept Secret 2016, Live at Amsterdamse bos 2015, Into The Great Wide Open en Paradiso 2014) weet Caprera dat het de borst maar beter nat kan maken.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: