De Nederlandse jonge honden van MacSwordfish brengen begin september hun unieke debuutalbum getiteld ‘Unconverted’ uit. ‘Unconverted’ werd opgenomen in de grote concertzaal van Tivoli Oudengracht, het huidige Kytopia. Het album werd geproduceerd met Mathijn den Duijf en gemixt door Roel Verberk.

‘Unconverted’ kwam tot stand als experiment, uit liefde voor pure muziek maar ook uit protest tegen de gemakzucht. Het album is volledig analoog geproduceerd en live ingespeeld, waardoor het werken met de bijbehorende beperkingen hielp om een geheel nieuwe invalshoek te kiezen. Al is het album live opgenomen is het meer dan een liveregistratie, het is een studioalbum in de letterlijke betekenis.

“Het einddoel van de plaat is om precies te klinken zoals we op het moment van opname klonken, er is niets mooier gemaakt dan het in werkelijkheid was en daar zijn we ongelooflijk trots op.”

MacSwordfish laat zich het beste herkennen door een rauwe stem, een huilende gitaar en opzwepende drums. De band bestaat uit zanger en gitarist Victor Wasser, gitarist Casper Heystee en drummer Mark van Reusel. De drie jongens uit Breda zijn geïnspireerd door acts als Band of Skulls en Triggerfinger in het maken van hun eigenzinnige grooverock.

De band bracht recentelijk al een video van ‘Wolves’ naar buiten, de eerste single van de plaat. Bekijk ‘Wolves’ hieronder. ‘Unconverted’ is verkrijgbaar vanaf 8 september.

UNCOVERTED release tour:
8 sept :: Mezz, Breda [RELEASEPARTY] vvk
22 sept :: Swaf, Hoorn
23 sept :: Cafe Stathe, Utrecht
28 sept :: Cul de Sac, Tilburg (met Bartek)
30 sept :: Altstadt, Eindhoven
27 okt :: W2, Den Bosch

Deel: