Vanavond is bekend gemaakt dat country legende Glen Campbell op 81-jarige leeftijd is overleden. Campbell scoorde in de jaren ’60 en ’70 hits met o.a. ‘Rhinestone Cowboy’, ‘Gentle on My Mind’ en ‘By the Time I Get to Phoenix’. Daarnaast was hij ook een veelgevraagd sessiemuzikant. Hij maakte deel uit van de begeleidingsband The Wrecking Crew en was o.a. te horen op platen van artiesten als Elvis Presley, Dean Martin, Frank Sinatra, Nat King Cole, The Monkees en Phil Spector. Daarnaast was hij ook een tijdelijk bandlid van The Beach Boys ter vervanging van Brian Wilson. Hij leverde ook een bijdrage als sessiemuzikant aan het legendarische album ‘Pet Sounds’ van The Beach Boys uit 1966. Als solo artiest won hij vier keer een Grammy Award.

Glen Campbell was ook acteur en speelde o.a. in films als ‘True Gift’ en ‘The Cool Ones’. Hij was tot op hoge leeftijd nog actief, maar de laatste jaren werd er Alzheimer bij hem geconstateerd waardoor hij gedwongen was om te stoppen. In 2012 ging hij voor het laatst op tournee. Tijdens de uitreiking van de Grammy Awards in 2012 deed hij voor het laatst een tv-optreden waarbij hij zijn grote hit ‘Rhinestone Cowboy’ ten gehore bracht.

In 2014 verscheen de documentaire ‘I’ll Be Me’. Voor de documentaire werd Campbell gevolgd tijdens zijn afscheidstournee. Ook waren er privébeelden te zien en de opnames van het laatste nummer dat hij opnam: ‘I’m Not Gonna Miss You’. Het nummer werd genomineerd voor een Oscar. Afgelopen april verscheen zijn laatste album ‘Adiòs’ met daarop opnames uit 2012 en 2013.

Deel:

Comments are closed.