Wie is er niet opgegroeid met de vrolijke deuntjes van de Village People? Zelfs de allerjongste muziekliefhebbers krijgen op een bepaalde leeftijd te maken met de armbewegingen van Y.M.C.A. Na een zeer geslaagd optreden op het festival Milkshake van afgelopen weekend, plakten de heren er een extra optreden aan vast. Paradiso was het toneel van een vrolijke discoshow

Village People

Jaren later zijn er al ruim 15 personeelswisselingen geweest maar zijn er nog steeds 3 oudgedienden aanwezig op het podium. Victor Willis (politieagent), Felipe Rose (indiaan) en Alex Briley (soldaat) zijn alle drie de zestig al (ruim) gepasseerd maar het plezier spatte nog altijd van het podium. Briley is duidelijk wat roestiger dan de overige veteranen maar vooral de energieke Willis eiste de aandacht op. Na een pensioen van 30 jaar keerde de frontman dit jaar terug als leadzanger, en nog altijd is zijn stem loepzuiver en erg prettig om naar te luisteren. De twee jonkies Bill Whitefield (bouwvakker) en Jim Newman (cowboy) zijn duidelijk bij de groep gehaald om de danspasjes naar een hoger niveau te tillen.

Discofeest

De vele discobollen in Paradiso draaiden overuren met openers ‘Stomp’ (The Brothers Johnson), ‘Macho Man’ en een disco uitvoering van The Doobie Brothers klassieker ‘Listen To The Music’. De grote zaal was goed gevuld en opvallend veel mensen hadden zich aan de dresscode gehouden. Bij de garderobe leek het wel een miniversie van een “Toppers-concert” met overal indianen, cowboys en opvallend veel bouwvakkers-met-hesje-en-helm.

Tijdens het tweede gedeelte van de show werden voornamelijk de “onbekendere” nummers gespeeld als ‘San Francisco’,  ‘Let’s Go Back To The Dance Floor’ en ‘Mighty Real’ (cover van Sylvester). De hoge kopstem in dit laatste nummer werd wonderwel aardig opgepakt door de 70-jarige (!) soldaat Alex Briley. Daarnaast was het zestal ook zichtbaar onder de indruk van het dolenthousiaste publiek en dat sloeg over op de mannen die daardoor steeds meer met elkaar gingen dollen.

Na ruim vijftig minuten was de tijd aangebroken voor de drie grootste hits waarmee de Paradiso in één grote disco veranderde. Een volle zaal saluerend op ‘In The Navy’, dansend op ‘Go West’ en natuurlijk druk gebarend op ‘Y.M.C.A.’ was een genot om te zien. Zelfs met een muziekband was het optreden zeer vermakelijk en zorgde Village People voornamelijk voor een hoop lachende gezichten, met veren, cowboyhoed of helm.

Foto’s: Armelle van Helden

Meer foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina

Deel: