Het optreden op zondag 10 september was binnen no-time uitverkocht, maar gelukkig staan Pete Rock & CL Smooth open voor een sleepover! Nu hoor je ook op zaterdag 9 september hun legendarische beats en rhymes in BIRD!

T.R.O.Y.
Google ‘Top hiphop tracks of all time”, scroll door een willekeurige lijst en je stuit al snel op een van de meest geliefde jams van de Golden Age: ‘They Reminisce over You’. De track, afkomstig van het album Mecca and The Soulbrother, staat symbool voor de discografie van Pete Rock & CL Smooth: Pete zet een (rock)steady mix van jazzbreaks, basslines en soulsamples klaar, vervolgens dropt CL zijn filosofische bars (on bars, on bars)…

Name a more iconic duo
Na samen een aantal iconische platen (All Souled Out! Mecca and The Soulbrother! The Main Ingredient!) in de early nineties te hebben uitgebracht, besloten Pete & Smooth in 1995 verschillende richtingen uit te gaan. Pete dropte zijn debuut Soul Survivor (1998) en was via zijn collabo’s met Slum Village een grote invloed op de sound van J Dilla. Ook Smooth bleef actief: hij releasde in 2006 de plaat American Me, waar Rock een aantal tracks voor produceerde. Vier jaar later kwamen de mannen (eindelijk) weer officieel bij elkaar. Nog beter dan dat: tijdens een interview bij The Breakfast Club liet Pete weten dat we dit jaar al kunnen viben op een nieuw album!

Wanneer: zaterdag 9 september 2017
Aanvang: 20.30 uur (doors: 20.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 22,-

Deel: