De Duitse elektropoprockband Tokio Hotel komt voor een optreden naar Poppodium 013 in Tilburg. Het concert van de band rond de tweeling Bill en Tom Kaulitz is een vervolg op de succesvolle ‘Dream Machine Tour 2017’.

Meer dan zeven miljoen platen verkocht, voor 500.000 man opgetreden bij de Eiffeltoren en platina in meer dan 68 landen. Er zijn weinig bands die zulke cijfers kunnen laten zien en al helemaal niet voordat ook maar iemand in de groep 25 was. Tokio Hotel debuteerde als piepjonge band meteen met een monsterhit. ‘Durch den Monsun’ werd een van de grootste hits van 2005 en haalde de nummer-1 positie in meerdere landen. De track viel bij veel mensen in goede aarde en de flamboyante verschijning van zanger en frontman Bill Kaulitz deed menig tienerhart sneller kloppen. ‘The aliens’ zoals de fans zichzelf noemen, hadden een nieuwe held erbij.

Twee jaar terug liet Tokio Hotel al een volwassen sound horen op haar vierde album ‘Kings of Suburbia’ waarbij electronische invloeden niet werden geschuwd. Het album haalt een nummer 1-positie in de iTunes-store in liefst dertig landen en een top 5-notering in nog eens 17 andere landen. Met ‘Dream Machine’ breekt weer een nieuw tijdperk aan met een nieuwe sound. Geen gevoelige rock meer, meer hyperdansbare electropop!

Tijdens de tour komen uiteraard alle grote hits van de afgelopen tien jaar aan bod, maar is ook veel ruimte voor het laatste album ‘Dream Machine’. Het leverde eerder dit jaar een uitverkochte Paradiso-show op en een enthousiast Doornroosje.

Deel: