The Sisters of Mercy gaat deze zomer verder met het uitlichten van hun discografie. Er komt een speciale vinyl box set die niet alleen de focus legt op de vroegere jaren van de band, maar ook op de laatste studio recordings. De box set ‘Some Girls Wander By Mistake’ is vanaf 1 september beschikbaar op 180-gram vinyl, daarnaast wordt de geremasterde muziek ook digitaal beschikbaar.

‘Some Girls Wander By Mistake’ bevat de vier tracks van het eerste EP ‘Alice’ uit 1983. Daarnaast bevat de set ook een cover van de Stooges track ‘1969’. De eerste B-side bevat onder andere tracks van het tweede EP van Sisters of Mercy ‘The Reptile House’, waaronder ‘Burn’ en ‘Lights’.

De vinyl box set bevat ook twee 12″ singles. De eerste is de grootste internationale hit die de band ooit heeft gehad, namelijk een re-recorded versie van ‘Temple of Love’. De tweede 12’’ single is ‘Under the Gun’, de laatste release van de band in 1993 inclusief een nieuwe versie van ‘Alice’.

The Sisters of Mercy gaan in 2017 op wereldtournee onder begeleiding van frontman Andrew Eldritch. Op 27 september strijken ze neer in Nederland waar ze een optreden geven in de Amsterdamse Paradiso.

Deel: