Het album ‘Rivals’ van Kensington, de voorganger van het huidige album ‘Control’ dat onlangs nog de dubbel platina status behaalde, is officieel het best presterende Nederlandse album aller tijden. Daarbovenop is ‘Rivals’ deze week nog eens bekroond met triple platina. Volgens bron Dutchcharts, die de Top Aller Tijden samenstelt op basis van het aantal weken dat het album in de hitlijsten staat en de posities die het inneemt, is ‘Rivals’ met de vijfde plek het hoogst genoteerde album van Nederlands bodem in de lijst met best presterende albums ooit. Kensington neemt daarmee de troonzetel over van André Hazes (sr.).

‘Rivals’ uit 2014 is Kensington’s derde studio album, waarvan de singles ‘War, ‘Done With It’, ‘Riddles’ en ‘Streets’ afkomstig zijn. Het #1 album, dat de definitieve doorbraak van de Utrechtse band vormde, staat momenteel 152 weken in de Album Top 100, waarvan maar liefst 52 weken in de Top 10. Na ‘Rivals’ volgde het huidige album ‘Control’, dat op de dag van release op nummer 1 binnenkwam in de Album Top 100 en inmiddels met dubbel platina is bekroond.

Kensington speelt deze zomer op meerdere festivals in Europa, waaronder Hurricane (Duitsland) en Sziget (Hongarije). In Nederland stond de band onder andere op Concert At Sea, Indian Summer en Share A Perfect Day en is verder nog te zien op onder meer Strandfestival ZAND (19 augustus) en Appelpop (8 september). In november speelt Kensington vijfmaal in een uitverkocht Ziggo Dome. In februari 2018 trapt de band zijn nieuwe clubtour af met een show in Paradiso. Alle shows waren in korte tijd volledig uitverkocht.

Deel:

Comments are closed.