In 2008 was de allereerste editie van het leukste boutique festival van Amsterdam, en misschien wel van de BeNeLux. Het festival was misschien wel de grondlegger van de hedendaagse festivals, want er was zoveel meer te zien dan een rits mooie DJ namen. Afgelopen weekend was de laatste editie, niet omdat de koek op was, maar het is tijd voor een nieuw concept.

HouseQuake

ADATP

De ingrediënten voor ADATP zijn al jaren hetzelfde en ook dit jaar vervelen ze weer niet. Veelal vrienden en bekenden die voornamelijk op de fiets het feestgedruis opzoeken. Veel gekkigheden zoals foodtrucks, picknickmandenverkoop, zweefmolen en dit jaar zelfs een heuse barbershop.

Al vanaf de eerste editie stonden Erick E. en Roog geprogrammeerd en steeds weer kwamen ze terug. Het typeerde de sfeer van het festival; veel lol maken met vrienden. De middelde leeftijd is met 30+ hoger dan de meeste festivals en dat is absoluut een meerwaarde.

Nieuw talent en oudgedienden

ADATP

In het jubileumjaar had organisator ALDA ook flink uitgepakt om er een onvergetelijke dag van te maken. Naast eerder genoemde Housequake had oudgediende Dimitri zijn eigen kleine stage waar hij samen met “friends” een onvergetelijke set neerzette. Dat hij nog steeds populair is bleek wel uit de enorme mensenmassa die de gehele dag het kleine veldje wist te vinden.

De populaire Desperado tent is ook zo’n vaste prik geworden dat de feesttent bijna geen moment leeg was. Kris Kross Amsterdam is op dit moment de meest geboekte act op feesten en festivals en ook op ADATP wisten ze de boel weer lekker op z’n kop te zetten. Met nieuwkomer Jebroer en hiphop legende Coolio op het podium was het vooral hard meezingen op ‘Kind van de duivel’ en ‘Gangsta Paradise’.

Volgend jaar weer naar het Amsterdamse Bos?

Helaas heeft festivalland een mooie deelnemer moeten laten gaan, want na tien jaar komt er een einde aan ADATP. Waarschijnlijk hadden ze nog jaren kunnen doorgaan, maar ALDA vind dat het tijd wordt voor een nieuwe weg, dus blijft de aandacht gericht op een nieuw affiche volgend jaar. Hopelijk op de zelfde lokatie met een gelijkwaardig karakter. Lekker op de fiets naar het Amsterdamse bos om daar voornamelijk volop knuffels uit te delen met oude bekenden, onder het genot van heerlijke muziek.

 

 

 

 

 

Deel:

Comments are closed.