Negen nog niet eerder uitgebrachte tracks van de King of Pop Michael Jackson worden deze maand verkocht aan de hoogst biedende. De tracks, die terecht zouden komen op het album getiteld ‘Bible’, zullen onderdeel zijn van een online Michael Jackson memorabilia verkoop – georganiseerd door het New Yorkse veilinghuis Gotta Have Rock and Roll – en zal beginnen op 19 juli en negen dagen duren.

Alternatieve versies van drie van de tracks van het album, ‘Monster’, ‘Breaking News’, en ‘Keep Your Head Up’ verschenen in 2010 op het album ‘Michael’ maar de negen andere tracks zijn nooit uitgebracht met titels als ‘Everything’s Just Fine’, ‘Black Widow’, ‘Water’, ‘Let Me Fall in Love’, ‘Ready to Win’, en ‘Soldier Boy’. Het startbod op ‘Bible’ zal liggen op $50.000 dollar, echter verwacht men dat het album wel een bedrag van $1.000.000 dollar zal kunnen gaan opleveren. Diegene die het album koopt zal niet de rechten hebben tot de muziek, hij of zij zal de opnames dus niet mogen uitbrengen. Momenteel is het album in het bezit van een persoonlijke assistent van Michael, dit liet het veilinghuis weten. Deze assistent wenst anoniem te blijven.

Buiten ‘Bible’ bevat de online veiling ook handgetekende zelfportretten, kleding, Jackson’s geliefde teddybeer, een ‘Best Daddy in the World’ Oscar beeldje welke de King of Pop kreeg van zijn drie kinderen, Paris, Prince Michael en Blanket. Ook zal er een brief, gestuurd door Tupac Shakur naar Madonna met daarin de reden om haar te dumpen, toen hij in 1995 in de gevangenis zat, worden geveild.

Deel: