Eén van de grootste en meest zomerse muziekfestivals van het jaar, Balaton Sound, zit er weer op. Het vijfdaagse strandfeest aan het Balatonmeer in Zamárdi bracht deze 11e editie meer dan 154.000 festivalgangers van diverse nationaliteiten samen. De meest gewilde artiesten van het moment uit de elektronische en urban scene gaven tussen 5 en 9 juli een spectaculair optreden. Zowel het publiek als de Hongaarse zon straalden hard mee.

Op zaterdag 8 juli waren de kaarten volledig uitverkocht, mede dankzij de shows van headliners Kygo en Robin Schulz. Het kleurrijke Elrow podium – van het wereldberoemde gelijknamige feestconcept – maakte een indrukwekkend debuut op het festival en werd al snel een veelbezochte venue. Ook nieuw dit jaar waren de straattheateracts die met hun drummers, reusachtige kwallen en Braziliaanse danseressen extra flair gaven aan de al zo sfeervolle locatie.

Dankzij hoogzomerse temperaturen gedurende het hele festival werd het Balatonmeer optimaal benut. Zo was er veel animo voor Mingo Polo (waterpolo met opblaasbare flamingos) en andere watersporten. Daarnaast bleken de op het azuurblauwe water gebouwde venues een groot succes, evenals de dagelijks uitverkochte Boat Parties waaronder de Belgian Boat Party op 4 juli.

De data voor de editie van volgend jaar zijn alweer bekend. Balaton Sound 2018 vindt plaats van 4-8 juli.

Deel:

Comments are closed.