Zolderpop reborn. De terugkeer van een festival wat ooit in de jaren ’80 is begonnen, toen nog op een zolder en met niemand minder dan wijlen Herman Brood. Na tientallen jaren van Waalwijk zonder Zolderpop nu weer uit de kast gehaald door jongerencentrum Tavenu en de organisator Ingrid de Brouwer. Wat een feest had zij er met alle vrijwilligers van gemaakt. Midden in het centrum van Waalwijk een podium neerzetten en een viertal keivette bands uitnodigen staat garant voor een groot feest met een bijzondere backstage, het oude gemeentehuis van Waalwijk.

Het inschatten van hoeveel publiek er op af was gekomen was lastig maar het plein stond vol met een uitzinnig publiek. En waar kwamen die dan voor? Tomahawk had de ondankbare taak om het spits af te bijten. 19:30 uur, met nog weinig publiek maar respect voor deze Möller schoolband die zich er groots doorheen sloegen en ze wisten met een strak gespeelde setlist van rockcovers het aanwezige publiek te boeien. Een band met toekomst.

De tweede band was de Manne van de Leesmap. de band die moeiteloos de klassiekers van IRON MAIDEN, KISS, AC/DC, TWISTED SISTER, SAVATAGE, MOTORHEAD, WHITESNAKE, DIO en vele anderen in de meest spetterende uitvoeringen ten gehore brengt. De zang van frontman Marco, de gitaren van Martin en William, de vette bas van Ralph, met de looks van Lemmy maakten het tot een perfect geheel.

Daarna, de Volbeat Tribute. Wat een energie en wat een strot heeft Michael. Deze 5 vrienden die laten zien dat de muziek van Volbeat door hun aderen stroomt. Deze passie wilde ze na hun oprichting in 2011 overbrengen en delen met het publiek. Ik kan jullie verzekeren dat dat is gelukt. Ze waren blij dat ze eindelijk weer eens op hun geboortegrond mochten spelen, Het Waalwijkse publiek omarmden ze en genoot met volle teugen. Het bekende en minder bekende werk werd ten gehore gebracht.

Als afsluiter van de avond Present Danger. Bekend van de Legends of Rock tour als Metallica Tribute maar zeker ook van hun eigen werk. Na drie CD’s een vaste schare aan fans die van heinde en verre de optredens van deze band volgen. Thijs, Martijn, Raymond en Maikel maken van elk optreden een waar metal feest. “Too much metal for one hand”. De kroon op het werk van deze band en ongetwijfeld een van de hoogtepunten van dit lopend jaar was maandag 19 juni. Voor de band de support voor Five Finger Death Punch mogen verzorgen in een afgeladen 013. Zoals Thijs vertelde “Een zaal die tijdens de support volledig uit het dak ging. Kippenvel”. Kortom een waardige afsluiting van weer een geweldig herboren festival.

Foto’s (c) Rob Vebrugge

Deel: