Jack Bauer is zanger, en dan nog wel in Nederland. Er werd gesproken met Kiefer Sutherland, de acteur van de bekende serie Designated Survivor, over het neerstrijken van zijn countryband in het Tilburgse 013, en daarna in de Amsterdamse Melkweg op Zaterdag. De acteur/zinger gelooft dat hij elk beetje geloofwaardigheid als zanger enkel kan verdienen met goede liedjes.

Kiefer Sutherland op tournee

Kiefer Sutherland begrijpt maar al te goed dat er scepticisme bestaat om het feit dat heel wat acteurs plots ook gaan zingen. “Ik zal de eerste zijn die met zijn ogen gaat rollen”, zegt hij zelf, “en ik weet ook dat veel mensen naar mijn muziek zullen komen luisteren omdat ze me kennen van de serie.”

Hij is echter al blij dat mensen komen opdagen. De 50-jarige Canadees brak in de jaren 80 door in de film Stand By Me, een verfilming van het boek van Stephen King. Daarna speelde hij ook mee in films zoals A Few Good Men (naast Jack Nicholson en Tom Cruise), A Time To Kill, waarbij hij Sandra Bullock vergezelde, en de serie ’24’. Iedereen die deze serie kent weet hoe iconisch de opvallende stem van de antiterreur agent is – en die gebruikt hij dan ook in zijn liedjes. Kiefer Sutherland en zijn band toeren op dit moment door Europa, en dit wordt zijn eerste bezoek aan Nederland.

Een alcoholprobleem

Voor een gokverleden moet je niet bij Kiefer zijn, maar als je toch een gokje wil wagen dan kan je altijd bij Het Oranje Casino terecht. Dankzij bonuscodes verhoog je er je kans om te winnen! Kiefer heeft echter wel een alcoholverleden.

Kiefer waagde zich al vaker aan speciale uitdagingen. Zo won hij heel wat prijzen als rodeorijder in de jaren 90. Zodra hij als zanger actief werd beseft de acteur echter een verrassende gelijkenis tussen zijn carrière als acteur en die als zanger. “Het doel van een acteur is om samen met anderen een verhaal te vertellen. Als zanger is dat eigenlijk ook zo – alleen gaat het in dit geval om persoonlijkere verhalen.”

Zo heeft hij het nummer ‘Not Enough Whisky’ geschreven op basis van zijn vroegere alcoholverslaving. “Ik kan nog steeds van een drankje genieten maar ik ken mijn grenzen. Het is al vaak genoeg gebeurd dat dat niet zo was, bij mij en goede vrienden van mij, die daardoor veel te vroeg zijn gestorven.”

Deel:

Comments are closed.