De Schotse singer-songwriter Ricky Ross, ook bekend als zanger en oprichter van de succesvolle band Deacon Blue, komt op 4 november naar Utrecht voor een eenmalige show in TivoliVredenburg (zaal Club Nine). Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Dit intieme optreden, waarbij Ross plaatsneemt achter de piano en vertelt over zijn inspiratiebronnen, volgt na het verschijnen van zijn nieuwe solo album ‘Short Stories Vol. 1’ dat op 15 september verschijnt.

Op ‘Short Stories Vol. 1’ laat Ross, die geldt als één van de meeste geliefde songwriters die Engeland heeft voortgebracht, splinternieuwe songs horen, maar ook bekende Deacon Blue liedjes en minder bekend materiaal uit zijn ruim dertigjarige carrière.

Die begint in 1984 nadat Ross zijn eerste album ‘So Long Ago’ uitbrengt. Uiteindelijk brengt hij onder zijn eigen naam zeven studioalbums uit, inclusief deze nieuwste. Met zijn band Deacon Blue, waarmee hij in de late jaren 1980 en beginjaren 1990 tot de meest verkopende acts in eigen land behoort, verschijnen er negen studioalbums waarvan ‘Believers’ uit 2016 de meest recente is.

Deel: