Eerder deze maand bracht Roger Waters een nieuw album uit getiteld ‘Is This the Life We Really Want?’, zijn eerste sinds 25 jaar. Voor de fans in Italië zal het zeer moeilijk worden om hun verzameling uit te breiden met het album, de regering houdt de release van ‘Is This the Life We Really Want?’ tegen.

Het tribunaal in Milaan heeft ertoe besloten om, zowel digitaal als fysiek, de verkoop te verbieden, dit vanwege mogelijke schending van het auteursrecht. Blijkbaar zijn er auteursrechtproblemen met betrekking tot de hoes van het album, deze zou een grote gelijkenis hebben met het conceptuele werk van Emilio Isgrò, een Italiaanse kunstenaar die bekend staat vanwege zijn gebruik van de zogeheten “erasure technique”.

“Het is een openlijke schending van het auteursrecht van mijn werk”, liet Isgrò weten, hij heeft de intentie om de beschuldiging door te zetten. Columbia/Sony, het label waarop ‘Is This the Life We Really Want?’ is uitgebracht, krijgt de mogelijkheid om zich te verweren tegen Emilio Isgrò’s beschuldigingen. De hoorzitting zal plaatsvinden op 27 juni.

Deel: