Afgelopen zaterdag vond er in Naaldwijk de eerste dag van de Westlandse Cross plaats. Op sportpark de Hoge Bomen is afgelopen week gebouwd aan een heus festivalterrein, voorzien van alle faciliteiten en met een ijzersterke line-up is de Westlandse Cross the place to be.

Om 18.00 uur was de kick-off door niemand minder dan Waylon en band, de oude nummers worden afgewisseld door nieuwe. Van country tot rock, alles werd door het enthousiaste publiek met open armen ontvangen. ‘Wicked Way’ werd dan ook luidkeels mee gebruld.

De Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig namen het stokje over en rapte de ene na de andere hit, van ‘Watskeburt?!’ tot aan ‘Sterrenstof’.

Racoon schitterde wederom, van hun grootste hit ‘Oceaan’ (opgedragen aan zus Anne ), ‘Brick to Brick’, ‘No Mercy’, ‘Freedom’, ‘Liverpool Rain’, ‘Brother’ en nummers van het nog niet uitgebracht album. Als het je lukt om een kleine 12.000 man stil krijgen, Racoon flikte het, Racoon was Groots met een Zeeuwse G.

Na een geweldige opening van Waylon en een verrassend optreden van de Jeugd en een kippenvelconcert van Racoon werd het feest voortgezet door een door Elvis geïnspireerde Guus Meeuwis. Naast zijn nieuwe hit ‘Wat Zou Elvis Doen’ (een liedje over twijfels in het leven en in de liefde) volgde de ene na de andere hit van onze Brabander. Er was niets aan te merken op de kwaliteit van Guus ná zijn stadionreeks, Groots met een zachte G.

Als afsluiter stonden er 2 Westlandse DJ’s, te weten Luca Perra (Wateringen) en Asonn (Honselersdijk). Luca Perra maakte in 2016 na jaren van ploeteren zijn debuutplaat, welke door buitenlandse DJ’s werd opgepikt, inmiddels heeft Luca een platencontract bij het platenlabel van niemand minder dan Armin van Buuren, Armada Music. En mooi slot van een geslaagde eerste dag van Westlandse Cross 2017.

Foto’s (c) John Verhagen / Maxazine

Deel: