Relaxed liggend op een matje of matras luisteren naar de hypnotiserende composities van de vermaarde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Dat kan op donderdag 6 juli in de Gelderlandfabriek in Culemborg als pianisten Sandra Mol en Jeroen van Veen ‘The Best of Einaudi’ komen spelen.

Het is voor het eerst dat de twee Culemborgse topmusici het Einaudi-programma in hun eigen woonplaats presenteren. Ook een ligconcert deden ze er niet eerder. Met dit concept – sferische muziek voor liggende luisteraars op een markante locatie – brengen ze sinds enkele jaren muziekliefhebbers in vervoering. Zo gaven ze uitverkochte ligconcerten in onder meer het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, het Spoorwegmuseum en het voormalige postkantoor aan het Neude in Utrecht, de Fokker Terminal in Den Haag en in de grote kerken van Naarden en Groningen.

In de Gelderlandfabriek spelen de twee straks op een vleugel en een elektrische piano het repertoire van Einaudi. Die raakte in één klap bekend bij een groter publiek nadat hij de soundtrack schreef voor de Franse film Intouchables uit 2012. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 20 euro. Bezoekers dienen zelf voor een matje of matras te zorgen.

Deel: