Hij is drummer, componist, songwriter en producer, werkte samen met Michael Jackson, José James en Ravi Coltrane en is het drijvende ritme achter de big band, het quartet én octet van de legendarische Dave Holland. Woensdag 18 oktober presenteert hij zijn eerste solo-album in Rotterdam… BIRD, say hi to Nate Smith!

‘The legendary Nate Smith…’
Van alle fans die Nate Smith rijk is, is soulfenomeen José James misschien wel de grootste. Op de socials van José verschijnt video na video van een drummende Nate met het bijschrift ‘The Legendary Nate Smith…’ (het zijn er inmiddels 45… and counting). Niet vreemd ook, deze bewondering voor de drummer. Zijn perfecte techniek en ervaring maken hem favoriet van verschillende muzikanten. Zo is hij al jaren de drijvende kracht achter de verschillende bands van baslegende Dave Holland en ook BIRD-bekende Takuya Kuroda is fan: Nate speelt op het album Rising Son en verzorgt de heerlijke groove op de remake van ‘Everybody Loves The Sunshine’.

‘KINFOLK: Postcards from Everywhere’
‘KINFOLK: Postcards from Everywhere’, het eerste solo-album van de vrijwel self-taught-musician, zou zo in het ‘genre’ Robert Glasper passen. Op het album hoor je een mix van r&b, klassieke jazz, funk en soul-grooves. Werp alleen een blik op de gastartiesten om het niveau van deze plaat in te schatten: Chris Potter verschijnt op verschillende tracks, Dave Holland speelt hier en daar een geweldige baslijn en zangeressen Gretchen Parlato en Amma Whatt geven het geheel een jonge en speelse twist.

Wanneer: woensdag 18 oktober 2017
Aanvang: 20.30 uur (doors: 20.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 17,- (pre-sale) / € 20,- (door)
CJP: € 14,- (pre-sale) / € 16,- (door)

Deel: