London Calling bestaat 25 jaar en daarom pakken wij uit met een speciale editie op 27 en 28 oktober in Paradiso Amsterdam. Een indrukwekkende lijst aan veelbelovende nieuwe artiesten hebben we klaar staan om te ontdekken en ons jubileum glans te geven: Big Thief, Cabbage, Yak, (Sandy)Alex G, Japanese Breakfast, Cameron Avery, Shame, Downtown Boys, Alex Lahey, Savoy Motel, Vagabon, Frankie Rose, Pinegrove en Diet Cig. Eerder kondigden we al aan dat Hurray For The Riff Raff, Marlon Williams en Harlea op London Calling zullen optreden.

Voor deze gelegenheid hebben we onze website, het London Calling logo en onze social media in een heel nieuw jasje gestoken. Op www.londoncalling.nl is het mogelijk om alles te weten te komen over de bands, foto’s en video uit ons archief te bekijken, exclusieve merchandise te vinden en het laatste nieuws bij te houden. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Weekendkaarten zijn te koop voor 27 en 28 oktober via www.londoncalling.nl. Later voegen we hier dagtickets voor beide dagen aan toe.

Big Thief
Eigenzinnige formatie rond zangeres/gitarist Adrianne Lenker en gitarist Buck Meek. Recent kwam het prachtige album ‘Capacity’ uit en werd door Pitchfork beoordeeld met een 8.3.

(Sandy)Alex G
Singer-songwriter Alexander Giannascoli oftewel (Sandy)Alex G uit Philadelphia is een multi-instrumentalist die vaak terecht vergeleken wordt met Elliot Smith. Zijn nieuwe album ‘Rocket’ kreeg lovende recensies op Pitchfork, Noisey en Consequence of Sound.

Japanese Breakfast
Het album ‘Psychopomp’ dat vorig jaar uitkwam werd het mooie en erg persoonlijke over het verlies van haar moeder. Dit jaar is ze terug met de singles ‘Machinist’ en ‘Boyish’ van het binnenkort te verschijnen nieuwe album ‘Soft Sounds From Another Planet’.

YAK
Vorig jaar verschenen de EP’s ‘Plastic People’ en ‘No’. Daarop hoor je psychedelische rock ’n roll die doet denken aan Spiritualized, Crows en Drenge. Hun vorig jaar verschenen debuutalbum ‘Alas Salvation’ werd alom geprezen door DIY, Q Magazine en The Guardian.

Diet Cig
Het duo uit New York bracht recent hun eerste LP ‘Swear I’m Good At This’ uitgebracht met een hoge dosis stampende drums, gierende gitaren en meezing-gehalte.

Frankie Rose
Oprichtster van een aantal van onze favoriete bands Crystal Stilts, Dum Dum Girls en Vivian Girls. Al een aantal jaar was het stil, maar daar komt binnenkort verandering in. Ze stond al op SXSW en dus straks op London Calling.

Cabbage
Dit vijftal uit Manchester staat garant voor keiharde neo post-punk in een satirisch jasje. Met een collectieve ambitie zichzelf creatief, artistiek en op een semi-rebelse manier uit te drukken, staat Cabbage voor alles dat goed is.

Alex Lahey
Lahey schrijft gevatte liedjes over het dagelijkse leven van een gemiddelde Australische meid van begin twintig. Vergelijkingen met Laheys evenzeer droogkomische landgenoot Courtney Barnett zijn gauw gemaakt. Ze scoorde nog een 3FM hit met ‘You Don’t You Like People Like Me’.

Cameron Avery
De Australische Cameron Avery speelde de afgelopen vijf jaar bij de psychedelische fakkeldragers Tame Impala en POND. Ondertussen kluste Cameron bij met het duo Allbrook/Avery en werkte hij aan eigen materiaal.

Vagabon
Haar versie van indie-rock is funky, catchy, punk, en haar stem groots maar ook breekbaar. Je kan je tijdens het luisteren niet van de indruk ontdoen dat zo’n sterke stem misschien wel voor andere en veel grotere dingen bestemd is.

Pinegrove
Bestaat uit zanger en gitarist Evan Stephens Hall en drummer Zack Levine. Ze spelen al samen sinds hun kindertijd en vormen de solide basis van deze zeskoppige indie-rock americana band. Hun vorig jaar verschenen album ‘Cardinal’ kreeg een 8.0 op Pitchfork.

Savoy Motel
Op het eerste gezicht zou je bij Savoy Motel zeggen dat je naar een act uit de 70’s zit te kijken, maar dan merk je dat er veel meer aan de hand is met deze garagerock band.

Downtown Boys
Deze politiek geëngageerde punkers uit de VS willen niets liever dan dat je met je luie reet uit je stoel komt om wat gaat doen met je leven en tegelijk los gaat op hun muziek.

London Calling: 25 jaar
Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017
Aanvang: 18:30 uur
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Entree: Weekendkaart 35 euro excl. servicekosten. Dagkaarten zullen later in de verkoop gaan. De voorverkoop is reeds gestart.

Deel: