Op 15, 16 en 17 is de 23ste editie van Swingin’ Groningen. De Groninger binnenstad is dan hèt podium voor jazz, soul, groove, funk, fusion, R&B en latin/Salsa. Swingin’ Groningen, het grootste vrij toegankelijke jazzfestival van Nederland!

Wat valt er te beleven?

  • The Local Pre Round op woensdagavond 14 juni in Buckshot Café (Gedempte Zuiderdiep)
  • The Northern European Jazz Talent Contest op donderdagavond 15 juni in Newscafé The Club (Waagplein)
  • Live muziek op de 5 buitenpodia: Waagplein, Broerplein, Ellebogen, Zuiderdiep en Uurwerkersplein op vrijdagavond 16 en zaterdagavond 17 juni
  • Een middagprogramma op zaterdag 17 juni met een uitgebreid programma:  Stadskabaal van 11:00 – 18:00 uur op het Waagplein, muziek in de winkels vanuit de RoundTown JazzRoute tussen 13:00 – 17:00 uur

The Local Pre Round en The Northern European Jazz Talent Contest

We trappen op woensdag 15 juni af met The Local Pre Round. In Buckshot Café strijden studenten van het Prins Claus Conservatorium om de eer wie de strijd aan mag gaan voor The Northern European Jazz Talent Contest.
Op donderdag 16 juni wordt bepaald wie de beker, de cheque en de titel van The Northern European Jazz Talent Contest in de wacht sleept. Gaat de kandidaat uit Denemarken, Zweden, Duitsland, Estland of Groningen in de boeken als winnaar van 2017? Vanaf 20:00 uur staan de toppers van vijf conservatoria in Newscafé The Club.

Nationale- en internationale toppers op vijf buitenpodia

De podia zijn op het Waagplein, het Broerplein, het Uurwerkersplein, het Zuiderdiep, in de Ellebogen en op vrijdagavond bij café de Toeter bij het schip Ludina.

De RoundTown JazzRoute

Zaterdagmiddag 18 juni is de stad het podium tijdens RoundTown JazzRoute  wanneer er in zes winkels optredens zijn. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er – in samenwerking van het Fonds Ondernemend Groningen en de Groninger Cityclub – een muzikaal programma met crossover jazzmuziek

Stadskabaal

Stadskabaal behoort tot de klassiekers van Swingin’Groningen. Kinderen en jongeren zijn aan de slag gegaan om een prachtig concert voor te bereiden! Dit concert vindt plaats op zaterdagmiddag 17 juni op het Waagplein.

Deel: