Begin november komt de Amerikaanse crooner Chris Isaak exclusief naar 013. Isaak brak internationaal door toen zijn nummer ‘Wicked Game’ werd gebruikt in de film ‘Wild At Heart’ van David Lynch. Hierna had de Australische singer-songwriter nog diverse hits zoals ‘Blue Hotel’ en ‘Baby Did A Bad, Bad Thing’. De show in 013 is de eerste Nederlandse show in 5 jaar.

De Californische singer-songwriter Chris Isaak begon zijn muzikale loopbaan in 1985, toen hij zijn debuutalbum ‘Silvertone’ uitbracht. Zijn grote doorbraak volgde vijf jaar later, toen regisseur David Lynch het nummer ‘Wicked Game’ gebruikte in de film ‘Wild At Heart’. Binnen no time stond het zwoele Americana nummer wereldwijd op één in de hitlijsten.

Het leverde hem naast die hit ook acteerwerk op (onder andere in ‘Twin Peaks’ (ook van Lynch), ‘The Silence Of The Lambs’ en ‘That Thing You Do!’), maar Isaak focuste zich in de jaren ’90 toch vooral op zijn muziekcarrière. Hij bracht naast de eerder genoemde hit, nog wat evergreens uit die nog steeds op de Nederlandse radio gedraaid worden. ‘Blue Hotel’ bijvoorbeeld, maar ook ‘Lie To Me’ en ‘Baby Did A Bad, Bad Thing’.

Met 12 albums heeft het X-Factor Australia jurylid een rijk oeuvre opgebouwd, waar hij muzikaal vele uitersten op zocht (hij maakte zelfs een kerstalbum!), maar de prachtige, loepzuivere stem komt het best tot zijn recht als het smachtend mag croonen op zwoele Americana, kleine 50’s rock ’n’ roll en zelfs wat rockabilly. Laat zijn laatste album ‘First Comes The Night’ (2015) daar nu vol mee staan. De show in 013 op vrijdag 3 november is de eerste Nederlandse show in vijf jaar en tevens de enige deze tour. Tickets kosten €47,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf woensdag 7 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Chris Isaak
Vrijdag 3 november 2017 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 47,50 (excl. servicekosten) | Main Stage | Voorverkoop vanaf woensdag
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Deel: