Na het grote succes van ‘Vagabond’ uit 2014 brengt Stu Larsen in juli zijn nieuwe album ‘Resolute’ uit. Met behulp van voice memo opnames op zijn smartphone legde de Australische singer-songwriter de basis voor het nieuwe werk waarna hij zich met een verzameling van honderden files opsloot in een huis in Schotland, een appartement in Spanje en een legerbunker in Australië om het uiteindelijke album op te nemen.

Met zijn grote verzameling ‘schetsen’ en ruwe ideeën dook Stu Larsen de studio van Mike Rosenberg (ook wel bekend als Passenger) in. Hier schaafde Larsen, inmiddels ondersteund door producer en singer-songwriter Luke Thompson, de demo’s bij tot de songs die ze nu zijn, waarna het daadwerkelijke opnameproces startte in Australië.

In navolging van het debuutalbum ‘Vagabond’ met daarop ook de streaming hit ‘Thirteen Sad Farewells’, die inmiddels meer dan twaalf miljoen keer gestreamd is op Spotify, gaf Larsen eind 2016 een preview van het nieuwe album. Zijn ruwe demo van de song ‘By The River’ werd binnen no-time ruim een half miljoen keer gestreamed en opgepikt door meerdere succesvolle Spotify playlists. Het bleek de opmaat voor het nieuwe album Resolute, welke op 21 juli aanstaande verschijnt via Nettwerk Music Group. In november komt Stu Larsen naar Nederland voor shows in Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Rotterdam.

Deel: