Velen zullen zich de reclame nog wel herinneren; In 1997 werd deze een jaar lang op tv vertoond, een reclamespot van een hele minuut, waarbij een jongen in een wilde storm overboord sloeg en de toegesnelde zeemeerminnen niet de moeite namen de jongeman te redden, maar slechts kwamen om zijn spijkerbroek te stelen. De hit achter de reclame, ‘Underwater love‘, kwam van Smoke City, een Braziliaans-Londense band, bestaande uit Marc Brown, Chris Franck en Nina Miranda.

Nina Miranda

Die laatste twee zetten hun samenwerking tijdens en na Smoke City voort in onder anderen Da Lata en ZEEP, maar ook alleen werkt Nina Miranda door de jaren heen samen met onder anderen Basement Jaxx, Cirque du Soleil, Jah Wobble, Spiller en de eerder deze maand plotseling overleden Robert Miles.

Whole of London

Op 26 mei komt haar eerste solo-album ‘Freedom Of Movement‘ uit, waarop een tentoonstelling van de veelzijdigheid van Nina Miranda. Vandaag heeft Maxazine exclusief de primeur van Nina’s eerste videoclip, die ze samen met Antony Elvin opnam. ‘Whole of London’ is een feelgood track die we op dit moment erg goed kunnen gebruiken…

Deel: