Ook dit jaar werd er weer een Klepperrock Open Air georganiseerd, maar dit keer besloot het bestuur het net even iets anders te doen. Op vrijdagavond was er Klepperrock Goes Dutch, met vier Nederlandstalige acts en zaterdag avond was er Klepperrock: The Rock Edition met vier rockbands.

Gasoline Station

De Hardenbergse rockcoverband Gasoline Station mocht het festival openen. De band bestaande uit Frits Ekkel (gitaar), Jan Borneman (bas), Marcel Stoeten (drums) en Wilfred Spijker (zang & gitaar) had erg veel lol en speelde een lekkere gevarieerde set terwijl de bezoekers langzaam het terrein op kwamen.

Kisjeskearls

Als tweede act stond Kisjeskearls op het programma. De vier bandleden zijn Normaal-fans van het eerste uur en brengen tijdens hun show een ode aan hun helden. De band bestaat uit Dennis Pilage (zang & gitaar), Dennis de Jeu (drums), Gerwin Beuving (gitaar) en Vincent Vos (basgitaar). Ze speelden tijdens hun set vooral de oude nummers van Normaal. Na het eerste nummer begroet zanger Dennis, zoals hij zelf zei: de bijna vijfduizend bezoekers. En laten we het zo zeggen: het waren er inderdaad minder dan vijfduizend.

Tricklebolt

De jonge band Tricklebolt bestaat intussen alweer drie jaar en bestaat uit Roy Scholten (hammond), Daan Pen (bas), Ymte Koekkoek (drums), Tim Kampman (gitaar) en Bastian Pen (zang & gitaar). De heren speelden een mooie set en het publiek genoot duidelijk van hun optreden. De band heeft in de drie jaar dat ze bestaan al vele successen geboekt en als je een optreden van hen ziet weet je waarom.

Children Of The Damned

Children of the Damned had de eer om deze editie van Klepperrock Open Air af te sluiten. Deze Iron Maiden tribute band kwam helemaal uit Italië voor dit optreden. Ze hadden een lange reis achter de rug maar van vermoeidheid was op het podium niks te merken. Na ongeveer twee nummers ging het publiek volledig los en werd het optreden een groot feest. De band was duidelijk blij met deze herkenning en deed nog meer hun best om een fantastisch optreden te geven. Het bleef dan ook nog lang onrustig in Hoogenweg.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: