Aan het einde van een concert dat Ariana Grande maandagavond gaf in Manchester, zijn volgens de politie 22 dodelijke slachtoffers gevallen en zo’n 60 mensen gewond geraakt. De oorzaak zouden een of meerdere explosies zijn geweest. De politie in Manchester gaat voor alsnog uit van een terroristische aanslag.

Volgens ooggetuigen is enkele minuten na afloop van het concert een bom afgegaan, waarna paniek uitbrak. Mogelijk is de zelfmoordaanslag gepleegd door een man, die volgens de politie reeds is geïdentificeerd. Mogelijk stond de man de concertgangers op te wachten bij de uitgang, buiten de Manchester Arena, en is de man zelf dus niet binnen geweest. Volgens bronnen zou het gaan om een ‘vuile bom’, mogelijk een spijkerbom.



Volgens het management van Ariana Grande is de zangeres zelf niet gewond geraakt en maakt ze het goed. Wel is ze erg geschrokken en leeft ze mee met de slachtoffers. “broken. from the bottom of my heart, i am so so sorry. i don’t have words.”, liet de zangeres via Twitter weten. Mogelijk wordt het resterende deel van haar wereldtournee afgelast.




De Manchester Arena werd geopend in 1995 en is de grootste indoor Arena in het Verenigd Koninkrijk. De zaal heeft een capaciteit van zo’n 21000 bezoekers. De zaal trekt door het jaar heen meer dan 1 miljoen bezoekers.

Na de aanslag stelden inwoners van Manchester gratis hun huis open voor gestrande concertgangers die de nacht moesten doorbrengen. Ook het Holiday Inn Hotel Manchester opende zijn deuren direct om de (veelal) kinderen, op te vangen. Taxichauffeurs boden gratis taxi’s aan, om de stroom concertgangers zo snel en veilig mogelijk af te kunnen voeren.

Deel: