Gisteravond gaf Caro Emerald met haar band een optreden in openluchttheater Caprera. Sinds haar doorbraak met ‘Deleted Scenes From The Cutting Room’ uit 2009 is Caro Emerald niet meer weg te denken uit de internationale muziekscene. De muziek van Emerald is een slim concept, een spannende mix van swingende bigband, jazz en moderne dancebeats uit lang vervlogen tijden.

In de sfeervolle bosrijke omgeving van Bloemendaal bracht ze een gevarieerde show bestaande uit de bekende, oudere nummers en ook een paar van haar nieuwe EP ‘Emerald Island’. De EP is speciaal uitgebracht voor Emerald’s uitgebreide ‘Emerald Island’ Tour, met name de nieuwe single ‘What You Got’ is erg aanstekelijk. Net terug van haar vierde en grootste UK tour tot nu toe, met 25 shows in o.a. een uitverkochte Royal Albert Hall in Londen, gaf Emerald (zwanger van haar tweede kindje) dit keer een intiem concert in een volledig uitverkocht Caprera.

De zes nieuwe tracks (waarvan er twee instrumentaal zijn) op de ‘Emerald Island’ EP zijn geïnspireerd op Exotica, een muziekgenre uit de jaren ’50/’60 met exotische geluiden en instrumenten. De nummers zijn mede geschreven door o.a. Vince Degiorgio en Guy Chambers. Caro lijkt een tijdelijke overstap te hebben gemaakt van de jazzy nachtclubmuziek naar het geluid van een tropisch strand. De overstap naar een andere muziekgenres maakt de muziek van Emerald minder eentonig.

Emerald steunt nog altijd op haar muziek, een mix van jaren veertig pop, bigbandjazz en latin muziek van haar eerste twee albums. Milde hiphop- en skaritmes geven een hedendaags tintje aan Emerald’s muziek die zo’n warm gevoel van thuiskomen veroorzaakt bij een breed publiek, de nummers ‘That Man’ en ‘Liquid Lunch’ en de klassieker ‘Night like this’ lieten de mensen dansen op de banken van het openluchttheater. Emerald Island is een tropisch uitstapje, een volledig nieuw album mogen we hoogstwaarschijnlijk verwachten in 2018.

Foto’s (c) Armand Hoogland / Maxazine

Deel: