Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Little Big & De Likt in Melkweg

Concerttip donderdag 18 mei: Little Big & De Likt in Melkweg

Met meer dan 100 shows was 2016 een bizar jaar voor De Likt. De Rotterdammers bliezen de grassprieten met wortel en al van de festivalweides van o.a. Paaspop, Lowlands en Zwarte Cross en ook de daken van de clubs waren bepaald niet veilig. Door de combinatie van minimale techno en italo van John van Beek, de gevarieerde funky garnering van Giorgi Kuiper en de gepeperde woorden van Jordy Dijkshoorn ontwikkelde de groep een geheel eigen geluid.  Het grote publiek kent De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje ‘Praat Rotterdams Met Me’ en hun eerste single en clip van de track ‘Ja Dat Bedoel Ik’.
De Likt deelt deze avond het podium met Little Big. Vorig jaar werd de show van de groep afgelast door ziekte van een van de leden, maar dit voorjaar gaan ze weer onfris en fruitig in de herkansing. ​Little Big brengt een radicaal ander geluid uit Rusland. Keiharde raverap tracks, met even bizarre als briljante clips, laten een rauw en lelijk beeld zien van Rusland. ‘Het Russische antwoord op Die Antwoord’ stond eerder al op Lowlands en zette ook de OZ compleet op z’n kop.

Meer info en tickets vind je hier

 

Deel:

Comments are closed.