Chris Cornell, zanger van de Amerikaanse bands Soundgarden en Audioslave is op 52-jarige leeftijd overleden. De zanger overleed woensdagnacht (Amerikaanse tijd) in Detroit. Zijn vertegenwoordiger, Brian Bumbery noemde de dood van Cornell plotseling en onverwacht, Cornell’s vrouw en familie zijn geschokt. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Cornell was op tournee met Soundgarden, een paar uur voor zijn overlijden liet hij nog via Twitter weten dat het concert dat de band gaf in Detroit volledig uitverkocht was.

Soundgarden maakte eind jaren ’80, begin jaren ’90 deel uit van de Pacific Northwestern grunge scene, net als bands Nirvana en Pearl Jam. Cornell nam in 1991 een album op met de Amerikaanse rockband Temple of the Dog. Net als Nirvana was Soundgarden een van de eerste bands die een contract kregen bij het indie label Sub Pop om vervolgens over te stappen naar een groot label. Na de overstap werd de band wereldberoemd met singles als ‘Black Hole Sun’, komende van het album ‘Superunknown’.

De band verkocht alleen al in de V.S. ruim 10 miljoen albums en werden negen keer genomineerd voor een Grammy award, ze wonnen er twee. In 1997 gingen ze uit elkaar, in 2010 kwamen ze weer bij elkaar. Het meest recente album dat Soundgarden uitbracht was ‘King Animal’ (2012) en ze waren het afgelopen jaar druk bezig met het schrijven en opnemen van nieuwe songs.

Deel:

Comments are closed.