Maandagavond was het Concertgebouw in Amsterdam het decor voor het jubileumconcert van zanger Wesly Bronkhorst. Wesly zit 15 jaar in het vak en dat is een goede reden voor een bijzondere avond met zijn fans op een speciale locatie. De grote zaal van het Concertgebouw was zo goed als uitverkocht en Wesly werd begeleid door de M&M band; compleet met percussie, blazers en strijkers.

Wesly kwam op samen met zijn dochtertje Beau en samen zongen ze een mooi duet, dit zorgde voor een heel aandoenlijk moment. Het daaropvolgende lied droeg Wesly op aan zijn recent overleden oma, hierbij stak het publiek massaal lampjes aan. Ook gaf hij een mooi groot boeket bloemen aan zijn moeder, die hij zijn steun en toeverlaat noemde.

Liedjes als ‘Mooiste van de klas’ en ‘Ik vraag je met pijn in m’n hart’ werden enthousiast ontvangen en brachten het publiek direct in een goede sfeer. Er werd van links naar rechts gezwaaid en luidkeels meegezongen. De achtergrondzangeressen Michèle en Lesley van der Aa wisten hun enthousiasme goed over te brengen naar het publiek. Tijdens deze avond werd er flink geklapt en meegezongen. Er kwamen een aantal covers voorbij van onder andere Marco Borsato, Frans Bauer en Elvis Presley, maar met ‘Bloed, zweet en tranen’ van André Hazes zorgde Wesly vocaal voor één van de hoogtepunten van de avond.

Onder het publiek waren ook een aantal bekende Nederlanders aanwezig, onder andere: Tony Neef, Patricia Paay en Frank Rijkaard. Maar natuurlijk mochten ook de gastartiesten niet ontbreken in het Concertgebouw: Tino Martin en Berget Lewis, met ieder zong Wesly een duet. Ook waren er solomomenten weggelegd voor de gastartiesten, Tino zong zijn hit ‘Jij liet me vallen’, tot grote vreugde van het publiek en Berget liet het Concertgebouw even omtoveren tot een soort gospelkerk toen ze een verpletterende versie van ‘Purple rain’ zong.

Steeds meer leek de grote zaal in het Concertgebouw in een gezellige Amsterdamse kroeg te veranderen: mensen stonden arm in arm mee te bewegen op de muziek, ze klapten, zwaaiden, zongen luidkeels mee en mensen liepen zelfs in de polonaise! Dit maakte het feest rondom het 15-jarig jubileum compleet.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel:

Comments are closed.