Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Taxiwars in Cacaofabriek

Concerttip woensdag 17 mei: Taxiwars in Cacaofabriek

Jazz, rake beats en een donker stemgeluid komen samen in TaxiWars, de band van dEUS-zanger Tom Barman en saxofonist Robin Verheyen. ‘Stomende songs’ zoals liefkozend genoemd door de Standaard.

De Antwerpse band dEUS werd groot in het rockcircuit, maar werd al vanaf het begin sterk beïnvloed door jazz. Niet vreemd dus dat dEUS-zanger Tom Barman een jazzgroep heeft opgericht: TaxiWars. Partner in crime is de in New York aan de weg timmerende saxofonist Robin Verheyen, die de composities voor zijn rekening neemt. ‘Kort, puntig en direct: TaxiWars is hardcore jazz met een punky benadering’, aldus Barman, die zich een weg baant door de songs met een mix van spoken word, rap, Serge Gainsbourg en meer. ‘Een dwingende beat, een prikkelende saxofoonpartij, hees gefluisterde vocalen die iets sensueels maar ook iets duisters hebben’, zo typeert Trouw het geluid van TaxiWars.

Meer info en tickets vind je hier

 

Deel:

Comments are closed.