In deze aflevering: de Amerikaanse zangeres/pianiste Diana Krall, live in 2013. Begin mei kwam haar nieuwe album ‘Turn Up The Quiet’ uit waarop ze naar eigen zeggen terugkeert naar de jazz. In het najaar speelt Krall twee avonden in Carré, te weten op 11 en 12 september.

Diana Krall behoort tot een van de meest succesvolle jazzmuzikanten van de afgelopen twintig jaar. Ze is de enige jazz-zangeres waarvan 8 albums gelijk na hun debuut de nummer 1 positie in de Billboard Jazz Albums Chart behaalden en is onderscheiden met 5 Grammy Awards en 8 Juno Awards. Daarnaast heeft ze 9 gouden, 3 platina en 7 multi-platina albums op haar naam staan. Haar opmerkelijke stem en grote muzikaliteit maken haar een van de meeste gewaardeerde artiesten van deze tijd.

North Sea Jazz concerten – Diana Krall, 23:05 – 23:40 uur, NPO Cultura

Deel:

Comments are closed.