In juli bestaat het London Calling festival precies 25 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. London Calling is door de jaren heen uitgegroeid tot een gevestigde naam als de springplank voor alternatieve bands naar clubs, poppodia en festivals, maar ook bij het grote indie-liefhebbende publiek. Al sinds de start in 1992 is London Calling het ontdekfestival dat nieuwe, spraakmakende, kwalitatief hoogstaande, alternatieve bands uit de hele wereld programmeert en dat blijft doen.

Dit gaan we in het najaar vieren met de komende editie die op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober aanstaande plaatsvindt in Paradiso. Met veel trots kunnen we nu al hiervoor de eerste acts Hurray For The Riff Raff, Marlon Williams en Harlea aankondigen. Weekendkaarten en losse dagkaarten gaan op vrijdag 12 mei om 10.00 uur in de verkoop via de website van Paradiso.

De huisstijl en het logo van London Calling zullen wij voor deze gelegenheid voorzien van een nieuw jasje. Ook de website zal vanaf juni een nieuwe look & feel krijgen, waarbij artiesten centraal blijven staan en alles wat het festival mooi heeft gemaakt in zijn 25-jarige bestaan.

Hurray For The Riff Raff
De grote sensatie van de laatste editie van SXSW. Achter de americana folkband Hurray for the Riff Raff schuilt frontvrouw Alynda Lee Segarra. De Puerto Ricaanse groeide op in The Bronx en is in het bezit van een prachtige stem die aansluit op de wat ruigere randjes van blues en soul, maar de band brengt eigenlijk de perfecte crossover tussen roots en indie. Samen met haar band zorgt ze voor intieme en knusse live optredens die de luisteraar meeneemt naar een andere tijd en plaats.

Marlon Williams
De Nieuw-Zeelandse Marlon Williams is al een gevestigde naam in zijn thuisland en gaat nu voor de rest van de wereld. Al is het uniek dat hij nu weer deze kant op komt. De singer-songwriter maakt bescheiden nummers met een vleugje country en prachtige teksten en doet soms denken aan Nick Cave. Zijn debuutalbum kwam in 2016 uit en dat werd een erg mooi en divers album. Nu in 2017 is het tijd om London Calling aan te doen en wellicht nieuw werk te laten horen.

Harlea
Opeens was ze daar in oktober, met single ‘Miss Me’. De mysterieuze opkomst van de Harlea bleef niet lang onopgemerkt, want het dromerige maar gruizige nummer werd direct grijsgedraaid op de streamingdiensten en door 3FM. De stem van de 24-jarige Britse zangeres kan dan wel doen denken aan Duffy, Amy Winehouse of Dua Lipa; haar muziek is een tandje of twee rauwer. Met haar tweede track ‘You Don’t Get It’ toont Harlea aan zich ook prima thuis te voelen in psychedelische bluesmuziek. Het lijkt erop dat ze aan de vooravond van een grote muzikale carrière staat.

London Calling
Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017
Locatie: Paradiso, Amsterdam
Entree: Weekendkaart 35 euro excl. servicekosten. Losse dagkaarten 20 euro excl. servicekosten. De voorverkoop start op vrijdag 12 mei om 10.00 uur

Deel: