Na de dodenherdenking van de oorlogen is het op 5 mei het feest van de vrijheid, waarop we met z’n allen vieren dat we vrij zijn om te zeggen wat we willen, mogen geloven wat we willen en mogen zijn wie we willen zijn… een groot goed dus.

Vandaar dat in Den Bosch het een mooie smeltkroes was van onze samenleving: jong, oud, dik, dun, jongen, meisje, transgenders, homo’s/lesbiennes, verschillende landen van herkomst, allen samen gekomen om er een lekker feestje van te maken. Het weer deed dit jaar minder zijn best om er een zonovergoten dag van te maken, echter voor de muziek kon menigeen wel warm lopen.

Voor iedereen was er wel wat wils, voor de kinderen waren er verschillende activiteiten, ook aan bewustwording was gedacht door o.a. de stemwijzer, waar je door je eigen standpunt over een aantal zaken aan te geven achteraf zag welke politieke partijen jouw ideeën over deze standpunten het best vertegenwoordigen. Terug naar de muziek, als ambassadeurs voor de vrijheid werd De Staat ingevlogen met de helikopter, de mannen gaven een krachtige maar voor hun doen korte set weg.

Nico Novellas deed het in zijn eentje, en wist het publiek zelfs nog even aan het meezingen te krijgen. The Dawn Brothers deden hun ding op het Sena-podium, zo hadden ze op verschillende podia voor een ieder wat leuks. My Baby bracht met hun lekkere beats zeker ook het publiek in beweging. Haevn deed waar ze goed in zijn: mooie liedjes brengen. Niet alleen hun hits kwamen langs, ook nog wat onbekendere nummers, zijn zij de volgende editie de ambassadeurs voor de vrijheid?

Het was lekker druk in Den Bosch, gelukkig vonden velen het belangrijk om de vrijheid te vieren of had men zin in een lekker feestje.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

Deel: