Caro Emerald en haar muzikale partners David Schreurs en Jan van Wieringen hebben een Britse award ontvangen voor de verkoop van meer dan 150.000 concertkaarten in Groot-Brittannië. De kaarten zijn verkocht voor 90 concerten van Caro Emerald tussen 2011 en 2017. De award werd uitgereikt in The Royal Albert Hall in Londen.

Caro Emerald is sinds 2010 op vele internationale podia te zien geweest en vooral Engeland viel massaal voor Caro: Ze gaf in 2011 haar eerste concert in Londen in The Jazz Café voor 400 man. Nadat het tweede album, The Shocking Miss Emerald, in 2013 de eerste plaats van de Engelse charts behaalde, stond Caro Emerald voor het eerst op het podium van de prestigieuze Royal Albert Hall. In 2014 was Engeland klaar voor een arenatour met een optreden in de O2 Arena in Londen voor een publiek van 7.500 man.

Dit voorjaar heeft Caro haar grootste tour gegeven in Groot-Brittannië, de ‘Emerald Island Tour’ met o.a. een concert in Theatre Olympia in Dublin, een show in het Londense Roundhouse én opnieuw een uitverkocht Royal Albert Hall.

Nieuw materiaal van Caro Emerald is te horen op de ‘Emerald Island’ EP, die is uitgekomen op 7 maart. De EP is geproduceerd door David Schreurs en Jan van Wieringen en bevat 6 nieuwe tracks, waaronder het dubby nummer ‘Never Ever’, de single ‘Whatchugot’ en twee instrumentale tracks. De nummers zijn mede geschreven door o.a. Vince Degiorgio en Guy Chambers.

Caro Emerald is deze zomer live te zien op een aantal festivals in Nederland. In december vindt een serie concerten met het Metropole Orkest plaats:
18 december – TivoliVredenburg, Utrecht
19 december – Spiegel, Zwolle
20 december – Parkstad, Heerlen
22 december – Oosterpoort, Groningen
23 december – Maaspoort, Venlo

Op 9 november 2018 zal Caro een concert geven in AFAS Live te Amsterdam

Deel: